Logo VWC Nijmegen

Medewerker Botanische Tuin

De Hortus zoekt iemand die belangstelling heeft en eventueel kundig is om mee te werken in de botanische tuin.

Taakomschrijving:

Dit werk kan variëren van onkruid wieden, paden bijhouden tot helpen snoeien en het kweken van planten.

Functie-eisen:

Kennis hebben (of willen verkrijgen) van inheemse planten. De bereidheid om de meest voorkomende werkzaamheden te willen verrichten. Daarnaast is het gewenst om goed te kunnen samenwerken met andere medewerkers.

Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

Een prettige werkomgeving met een collegiale sfeer, deelname aan andere activiteiten van de organisatie, b.v. concerten, kennisvermeerdering.

Wat maakt het werk de moeite waard?:

De werkervaring, de collegialiteit, de werkomgeving, de kennisvermeerdering.

Werktijd:

Minimaal 2 dagdelen per week

Wanneer en hoe vaak is het?

- Dit is een activiteit die structureel (regelmatig) plaatsvindt.

Over Hortus Nijmegen

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken vrijwilligers in de technische dienst, de administratie en in de programmering van activiteiten. Wat gebeurt er allemaal in de Hortus? In de Botanische tuin onderhouden we bijzondere en beschermde planten en bomen. De Theetuin, aangelegd vol kleur, vorm en geur, vereist veel zorg en aandacht. Regelmatig vinden er in de tuinen kunstexposities en culturele activiteiten plaats. Ook daar is hulp bij nodig. Wie komen er in de Hortus? Onze bezoekers zijn heel divers, van jong tot oud, van student tot opa met kleinkind. Zij stellen ons vragen over wat zij zien. Voor fotografen en natuurkenners zijn de tuinen een paradijs. Details worden onderzocht en er wordt veel gefotografeerd. Andere bezoekers laten zich inspireren of komen voor een activiteit of optreden. Of bezoeken de Hortus om lekker te niksen in de tuinen en te genieten van een drankje en een hapje onder De Parasol. Hortus Nijmegen, de Groene Schatkamer, ook voor jou als vrijwilliger!

Over deze organisatie

Contactpersoon

Bv
Bernadette van Beekum
Type vacature
Vrijwilligerswerk
Activiteit
Zorg

Locatie

Niet opgegeven