Logo VWC Nijmegen

Klussenman/-vrouw

Door het intensieve gebruik van de tuinen, de kas en de gebouwen van de Hortus is er altijd wel een klussen-wensenlijst. 

Taakomschrijving:

Samen met een aantal handige collega’s voer je allerlei onderhoudswerkzaamheden uit. Dat varieert van opknappen van meubilair, reparatie aan apparatuur, timmerwerk, schilderen, hand en spandiensten bij optredens, onderhoud gereedschap, opruimen en andere voorkomende werkzaamheden. Afhankelijk van je interesse kan hierin een keuze worden gemaakt.

Functie-eisen:

Je bent handig en steekt graag de handen uit de mouwen. Je vindt het leuk om samen te werken met collega’s maar bent ook in staat tot zelfstandig werken. Je bekijkt wat nodig is en denkt mee in oplossingen. Het nemen van eigen initiatief wordt zeker op prijs gesteld. 

Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

Een prachtige locatie, een prettige werkomgeving en een positieve collegiale sfeer. Je kunt deelnemen aan evenementen en activiteiten van de Hortus.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Werken in een groene omgeving wordt als rustgevend ervaren. Je draagt zinvol bij aan de waarde van de Hortus en je kunt trots zijn op je prestaties. Je leert van elkaar en je doet werkervaring op. Het werken volgens afgesproken tijden kan je ritme en regelmaat geven.

Werktijd:

Voor afstemming en voortgang werk je bij voorkeur minimaal 2 dagdelen per week. 

Wanneer en hoe vaak is het?

- Dit is een activiteit die structureel (regelmatig) plaatsvindt.

Over Hortus Nijmegen

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken vrijwilligers in de technische dienst, de administratie en in de programmering van activiteiten. Wat gebeurt er allemaal in de Hortus? In de Botanische tuin onderhouden we bijzondere en beschermde planten en bomen. De Theetuin, aangelegd vol kleur, vorm en geur, vereist veel zorg en aandacht. Regelmatig vinden er in de tuinen kunstexposities en culturele activiteiten plaats. Ook daar is hulp bij nodig. Wie komen er in de Hortus? Onze bezoekers zijn heel divers, van jong tot oud, van student tot opa met kleinkind. Zij stellen ons vragen over wat zij zien. Voor fotografen en natuurkenners zijn de tuinen een paradijs. Details worden onderzocht en er wordt veel gefotografeerd. Andere bezoekers laten zich inspireren of komen voor een activiteit of optreden. Of bezoeken de Hortus om lekker te niksen in de tuinen en te genieten van een drankje en een hapje onder De Parasol. Hortus Nijmegen, de Groene Schatkamer, ook voor jou als vrijwilliger!

Aanmelden voor deze vacature

Ben je geïnteresseerd? Druk op de aanmeldknop!

Er zijn nog 3 plaatsen vrij

Over deze organisatie

Contactpersoon

EC
Eline Cornelissen
Type vacature
Vrijwilligerswerk
Activiteit
EvenementenKlussenTechnologieTuin, dier & buitenactiviteitenZorg
Categorie
Kunst & cultuurNatuur & duurzaamheid