Logo VWC Nijmegen

Bezige Bij die evenementen organiseert

Taakomschrijving:

De tuinen van Hortus Nijmegen zijn een prachtplek voor activiteiten en evenementen, die de sfeer en doelstelling van de Hortus versterken. Denk aan optredens, theater, concerten, het hortuscafé, een midzomer- of kerstviering. Als Bezige Bij ga je aan de slag met dergelijke activiteiten. Je legt contact met samenwerkingspartners, je bedenkt het programma, maakt een draaiboekje en organiseert de uitvoering. Dit alles doe je samen met andere vrijwilligers van het team Programmering.


Functie-eisen:

We worden blij van enthousiaste aanpakkers met kwaliteiten als: organiseren, overzicht houden, coördineren, daadkracht en kunnen improviseren.


Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

Je komt terecht in een bijzondere werkomgeving. De Hortus is de Groene Schatkamer van Nijmegen, er valt veel te ontdekken en te leren over natuur en cultuur. Bij ons krijg je mogelijkheden om je te ontwikkelen en zelf deel te nemen aan allerlei activiteiten.


Wat maakt het werk de moeite waard?:

Wij bieden ruim 60 vrijwilligers een fijne werkomgeving in verschillende teams. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en aandacht voor jouw talenten. In de samenstelling onder onze vrijwilligers streven we naar meer culturele diversiteit.


Werktijd:

flexibel

Extra instructies om de locatie te bereiken:

{"en": {"value": "Hortus Nijmegen is located at the back of Park Brakkenstein, between the railway line and the park. The entrance can be reached by car from the d'Almarasweg (parking space immediately after entering), also by bicycle from the park.", "isMachineTranslated": true}, "nl": {"value": "Hortus Nijmegen ligt aan de achterkant van Park Brakkenstein, tussen de spoorlijn en het park. De ingang is per auto vanaf de d'Almarasweg te bereiken (parkeerplaats direct na inrijden), met de fiets ook vanuit het park."}}

Vereisten

Nederlandse taal

Wanneer en hoe vaak is het?

- Dit is een activiteit die structureel (regelmatig) plaatsvindt.

Over Hortus Nijmegen

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken vrijwilligers in de technische dienst, de administratie en in de programmering van activiteiten. Wat gebeurt er allemaal in de Hortus? In de Botanische tuin onderhouden we bijzondere en beschermde planten en bomen. De Theetuin, aangelegd vol kleur, vorm en geur, vereist veel zorg en aandacht. Regelmatig vinden er in de tuinen kunstexposities en culturele activiteiten plaats. Ook daar is hulp bij nodig. Wie komen er in de Hortus? Onze bezoekers zijn heel divers, van jong tot oud, van student tot opa met kleinkind. Zij stellen ons vragen over wat zij zien. Voor fotografen en natuurkenners zijn de tuinen een paradijs. Details worden onderzocht en er wordt veel gefotografeerd. Andere bezoekers laten zich inspireren of komen voor een activiteit of optreden. Of bezoeken de Hortus om lekker te niksen in de tuinen en te genieten van een drankje en een hapje onder De Parasol. Hortus Nijmegen, de Groene Schatkamer, ook voor jou als vrijwilliger!

Over deze organisatie

Contactpersoon

EC
Eline Cornelissen
Type vacature
Vrijwilligerswerk
Activiteit
Bestuur, organisatie, coördinatie & adviesBestuur, organisatie, coördinatie & adviesBestuur, organisatie, coördinatie & adviesEvenementenOnderwijs & talenTuin, dier & buitenactiviteitenZorg

Locatie

Niet opgegeven