Logo VWC Nijmegen

Tuinieren met passie

Hortus Nijmegen heeft 2 tuinen. Voor de prachtige bloemrijke Theetuin zoeken we mensen met passie voor tuinieren. De tuin bestaat uit meer dan twintig borders, met een grote diversiteit aan beplanting. We werken toe naar een klimaatbestendige tuin met oog voor biodiversiteit.

In de Theetuin werken we met een gezellige groep vrijwilligers. Het is fijn als je beschikt over enige plantenkennis en ervaring hebt met het werken in een siertuin. We bieden diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. 

Speciaal voor onze interessante kruidenborder zoeken we een vrijwilliger met kennis van kruiden, die deze border wil onderhouden en wil door ontwikkelen.

Is je interesse gewekt? We nodigen je heel graag uit om kennis te komen maken!

Extra instructies om de locatie te bereiken:
Hortus Nijmegen ligt aan de achterkant van Park Brakkenstein, tussen de spoorlijn en het park. De ingang is per auto vanaf de d'Almarasweg te bereiken (parkeerplaats direct na inrijden), met de fiets ook vanuit het park.

Hortus Nijmegen is located at the back of Park Brakkenstein, between the railway line and the park. The entrance can be reached by car from the d'Almarasweg (parking lot immediately after entering), and also by bicycle from the park.

Wanneer en hoe vaak is het?

- Dit is een activiteit die structureel (regelmatig) plaatsvindt.

- Dagdelen: ochtend

Over Hortus Nijmegen

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken vrijwilligers in de technische dienst, de administratie en in de programmering van activiteiten. Wat gebeurt er allemaal in de Hortus? In de Botanische tuin onderhouden we bijzondere en beschermde planten en bomen. De Theetuin, aangelegd vol kleur, vorm en geur, vereist veel zorg en aandacht. Regelmatig vinden er in de tuinen kunstexposities en culturele activiteiten plaats. Ook daar is hulp bij nodig. Wie komen er in de Hortus? Onze bezoekers zijn heel divers, van jong tot oud, van student tot opa met kleinkind. Zij stellen ons vragen over wat zij zien. Voor fotografen en natuurkenners zijn de tuinen een paradijs. Details worden onderzocht en er wordt veel gefotografeerd. Andere bezoekers laten zich inspireren of komen voor een activiteit of optreden. Of bezoeken de Hortus om lekker te niksen in de tuinen en te genieten van een drankje en een hapje onder De Parasol. Hortus Nijmegen, de Groene Schatkamer, ook voor jou als vrijwilliger!

Over deze organisatie

Contactpersoon

Bv
Bernadette van Beekum
Type vacature
Vrijwilligerswerk
Activiteit
Bestuur, organisatie, coördinatie & adviesTuin, dier & buitenactiviteitenTuin, dier & buitenactiviteitenZorgZorg