Logo VWC Nijmegen

Chauffeur dierenambulance Hoogseizoen

Wij zoeken extra hulp tijdens de ochtend- en middagdiensten in ons hoogseizoen, 1 april tot 1 oktober. Start inwerk maart 2024.

Wij verlenen het hele jaar door 24/7 hulp aan dieren in nood en staan dag en nacht klaar voor de hulpverlening. Voor directe hulpverlening beschikken wij over vier ambulances.

In ons opvangcentrum vangen wij vooral wilde inheemse dieren en gezelschapsdieren op. Denk aan bijvoorbeeld egels, ganzen, konijnen en vogels. Er komen heel veel diersoorten voorbij en een dag op de ambulance geeft altijd weer verrassingen.

Wij kunnen niet alle diersoorten opvangen. Om deze toch te kunnen helpen, hebben wij korte lijntjes met andere organisaties.

Taakomschrijving:

In deze enerverende, afwisselende functie rijd jij als chauffeur samen met een bijrijder naar de melding toe. Hier kun je te maken krijgen met verschillende situaties waarbij jullie hulp moeten verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een egel die verstrikt is geraakt, een paard dat vast zit in de modder, een agressieve of angstige hond die vervoerd moet worden of een eigenaar die bijgestaan moet worden bij zijn verdriet. Het is daarom belangrijk dat je hulpvaardig, stressbestendig en daadkrachtig te werk kunt gaan.

Daarnaast zijn inventief en creatief handelen eigenschappen die van toepassing zijn op een chauffeur van de dierenambulance. Gedisciplineerd werken is een vereiste, aangezien er orders en opdrachten van bijvoorbeeld politie of brandweer opgevolgd moeten worden en omdat er volgens regels van de wet gehandeld dient te worden.

Kort samengevat:

 • Uitvoering van ritten om dieren in nood te helpen
 • Observatie van en eerste zorg voor het dier
 • Schriftelijke rapportage ritten
 • Schoonmaak en aanvulling ambulances

Functie-eisen:

 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Minimaal rijbewijs B en 2 jaar regelmatige rijervaring
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Improvisatievermogen
 • Om kunnen gaan met emoties
 • Stressbestendig
 • Ervaring in de omgang met dieren
 • Goede lichamelijke conditie
 • De Nederlandse taal beheers jij voldoende (lerend mag ook)
 • Leeftijd minimaal 20 jaar

Wat kunnen wij jou bieden?

Voor de dieren en soms ook eigenaren ben je een belangrijke hulp. Dit kan veel voldoening geven.

Wij zijn een gezellige en leerzame werkplek die je naast zinvol werk met dieren ook een leerzame allround inwerkperiode aanbiedt. De mogelijkheid is aanwezig om een extern erkende opleiding voor vakbekwaam Dierenambulance medewerker te volgen.

Wij bieden een flexibel rooster.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Zinvol werk met dieren, gezelligheid en collegialiteit.

Werktijden:

Wij werken 24/7 en op elk moment staat een ambulance paraat. De diensten zijn van 09:00 tot 13:00, 13:00 tot 17:00, 17:00 tot 23:00 en 23:00 tot 09:00 uur. De diensten overdag starten en eindigen op onze DAN locatie. De nachtdienst vindt plaats vanaf jouw eigen huis. 

Het is belangrijk dat je minimaal 2 diensten beschikbaar bent per week (ma-zo). Om jou goed in te kunnen werken, zal dit in de eerste periode overdag moeten plaatsvinden. 

Om 24/7 dieren te kunnen helpen, dien jij ook geregeld een nacht- en/of weekenddienst te kunnen draaien. Mocht dit nou echt niet mogelijk zijn, maar je denkt dat je voldoende kan bijdragen, laat dan toch zeker ook van je horen.

Heb je interesse? Stuur een mail met jouw gegevens en motivatie naar Vera Luijten via sollicitatie@dierenambulancenijmegen.nl. Zij neemt dan contact met je op.

Vereisten

Nederlandse taal

VOG verplicht

null

Over Dierenambulance, DAN

De stichting Dierenambulance Nijmegen (DAN) helpt individuele dieren in nood. Gemotiveerde vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor de hulpverlening.

Aanmelden voor deze activiteit

Ben je geïnteresseerd? Druk op de aanmeldknop!

Over deze organisatie

Contactpersoon

Ambulance en dierverzorging Sollicitaties
Type vacature
Vrijwilligerswerk
Activiteit
Tuin, dier & buitenactiviteitenTuin, dier & buitenactiviteitenVervoerZorgZorg
Categorie
DierenwelzijnNatuur & duurzaamheid