Logo VWC Nijmegen

Communicatietalent

Taakomschrijving:

Hortus, de Groene Schatkamer van Nijmegen, verdient het om bekender te zijn. Jij bent daarin essentieel door gebeurtenissen te verslaan en teksten te plaatsen op social media en andere PR-kanalen. De communicatieactiviteiten variëren van free publicity tot flyer en van het schrijven van testen voor vakliteratuur of voor een subsidieaanvraag. We beschikken over een communicatieplan.


Functie-eisen:

We worden blij van een enthousiaste collega die alert is op interne en externe ontwikkelingen en zorgt voor pakkende berichtgeving. Die om kan gaan met deadlines en samen met een collega overzicht houdt over de communicatie naar de verschillende mediakanalen.


Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?

Dit is een interessante opdracht met ruimte voor eigen initiatief. Je komt terecht in een leuke werkomgeving met betrokken collega's. Binnen de Hortus kun je je ontwikkelen en ook zelf deelnemen aan allerlei activiteiten.


Wat maakt het werk de moeite waard?:

Hortus Nijmegen is een boeiende groene parel in Nijmegen. De Botanische tuin en de Theetuin vormen voor zo’n 60 vrijwilligers een inspirerende werkomgeving. In de samenstelling onder onze vrijwilligers streven we naar meer culturele diversiteit.


Werktijd:

8 - 12 uur per week

Extra instructies om de locatie te bereiken:

{"en": {"value": "Hortus Nijmegen is located at the back of Park Brakkenstein, between the railway line and the park. The entrance can be reached by car from the d'Almarasweg (parking space immediately after entering), also by bicycle from the park.", "isMachineTranslated": true}, "nl": {"value": "Hortus Nijmegen ligt aan de achterkant van Park Brakkenstein, tussen de spoorlijn en het park. De ingang is per auto vanaf de d'Almarasweg te bereiken (parkeerplaats direct na inrijden), met de fiets ook vanuit het park."}}

Vereisten

Nederlandse taal

Wanneer en hoe vaak is het?

- Dit is een activiteit die structureel (regelmatig) plaatsvindt.

Over Hortus Nijmegen

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken vrijwilligers in de technische dienst, de administratie en in de programmering van activiteiten. Wat gebeurt er allemaal in de Hortus? In de Botanische tuin onderhouden we bijzondere en beschermde planten en bomen. De Theetuin, aangelegd vol kleur, vorm en geur, vereist veel zorg en aandacht. Regelmatig vinden er in de tuinen kunstexposities en culturele activiteiten plaats. Ook daar is hulp bij nodig. Wie komen er in de Hortus? Onze bezoekers zijn heel divers, van jong tot oud, van student tot opa met kleinkind. Zij stellen ons vragen over wat zij zien. Voor fotografen en natuurkenners zijn de tuinen een paradijs. Details worden onderzocht en er wordt veel gefotografeerd. Andere bezoekers laten zich inspireren of komen voor een activiteit of optreden. Of bezoeken de Hortus om lekker te niksen in de tuinen en te genieten van een drankje en een hapje onder De Parasol. Hortus Nijmegen, de Groene Schatkamer, ook voor jou als vrijwilliger!

Over deze organisatie

Contactpersoon

EC
Eline Cornelissen
Type vacature
Vrijwilligerswerk
Activiteit
AdministratieBestuur, organisatie, coördinatie & adviesBestuur, organisatie, coördinatie & adviesCommunicatie, marketing & social mediaCommunicatie, marketing & social mediaEvenementenFinanciën & fondsenwervingOnderwijs & talenTechnologie
Categorie
Kunst & cultuurNatuur & duurzaamheidSamenleving & familie

Locatie

Niet opgegeven