Logo VWC Nijmegen

Bijzonder Werkt Nijmegen

Bijzonder Werkt richt zich op mensen die in behandeling zijn (of zijn geweest) bij een zorginstelling, en die zich willen aanmelden om vrijwilligerswerk te gaan doen. De kans dat je succesvol als vrijwilliger aan de slag komt bij een organisatie, wordt vergroot doordat je gebruik maakt van de bemiddeling vanuit het project Bijzonder Werkt.

Wil je deelnemen aan project Bijzonder Werkt? Dan is het belangrijk dat je er klaar voor bent om weer aan de slag te gaan. Je bent in staat om zelfstandig te werken, afspraken na te komen en samen te werken.

Hoe werkt het?
De bemiddelingsmedewerker van Bijzonder Werkt zoekt na de aanmelding en intake in overleg met jou en jouw begeleider een geschikte vrijwilligersplek. Het is dus fijn als jouw begeleider bij de intake aanwezig is.

De bemiddelingsmedewerker zoekt passende vacatures, waarop jij in overleg met je begeleider de meest geschikte vacature uitkiest. Uiteindelijk ga je goed voorbereid naar het kennismakingsgesprek bij de organisatie waar je vrijwilligerswerk wilt doen. Hoe intensief die begeleiding is en waar deze precies uit bestaat, wordt in overleg met jou en de organisatie bepaald.

Waar ga je werken?
Je kunt vrijwilligerswerk doen op diverse terreinen, zoals sport en recreatie, zorg en welzijn, techniek, natuur en milieu, dieren of kunst en cultuur. Bij de vele organisaties in en rond Nijmegen die vrijwilligerswerk aanbieden, kun je verschillende werkzaamheden verrichten, afgestemd op jouw kwaliteiten en wensen. Samen met jou en jouw begeleider zoeken we een geschikte plek.

Hoe meld ik mij aan?
Meld je eerst bij jouw begeleider van de instelling. Jouw begeleider kan samen met jou direct via onderstaande button een aanmelding doen. Het is ook mogelijk om eerst even telefonisch te overleggen. In overleg wordt dan bekeken of je in aanmerking komt voor deelname aan het project.

Heb je geen begeleider, maar heb je wel ondersteuning nodig bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Dan kun je contact opnemen met het Bemiddelingscentrum.

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem contact op met:
Henry Schouten
h.schouten@vwc-nijmegen.nl
Projectcoördinator
06 43 21 55 18