Logo VWC Nijmegen

MDT Nijmegen

Maatschappelijke Diensttijd

Een ontdekkingsreis voor jongeren tussen de 14 en 27 naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, nieuwe dingen te leren en van betekenis te zijn voor een ander. MDT maakt onze samenleving sterker door jongeren met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen en de kans te bieden zich te ontwikkelen en vrijwillig in te zetten. Op dit moment doet VWC Nijmegen mee aan twee projecten:

  • Music Moves: in samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen en 10.000 hours en diverse maatschappelijke organisaties.
  • MDT 024: in samenwerking met Radboud Universiteit, Leo Kannerhuis, Nederlands de Baas, Pluryn, GVO de Klup en Elanart.

Wil je meedoen aan onze huidige MDT projecten? Of als maatschappelijke organisatie participeren? Voor meer informatie neem contact op met:

Lianne Bongers
l.bongers@vwc-nijmegen.nl
06 – 21 42 22 27

Music Moves

Music Moves

Music Moves is voor alle jongeren van 18 t/m 30 jaar die met dit gratis trainingsprogramma vaardigheden leren om hun eigen muziekevent te organiseren. Met Music Moves maak je impact en beleef je een onvergetelijke ervaring! Inschrijven kan weer vanaf juni 2024.

MDT024 in samenwerking met Radboud Universiteit

MDT024 in samenwerking met Radboud Universiteit

In samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen biedt de Vrijwilligerscentrale een traject aan van 10 weken waarbij studenten een dagdeel per week zich kunnen inzetten bij een maatschappelijke organisatie in regio Nijmegen. In 2024 hopen we een nieuwe ronde aan te kunnen bieden.

Terugblik MDT024

Afgelopen jaar gingen meerdere jongeren aan de slag met MDT024! Tien weken lang hebben zij zich een dagdeel per week ingezet voor een maatschappelijke organisatie in regio Nijmegen. Denk aan taalles geven aan nieuwkomers, dagtochten organiseren voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, helpen op een zorgmanege voor mensen met een lichamelijke beperking of maatje worden van een jongere met psychische problemen.