Logo VWC Nijmegen

MDT Nijmegen

Maatschappelijke Diensttijd

Een ontdekkingsreis voor jongeren tussen de 14 en 27 naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, nieuwe dingen te leren en van betekenis te zijn voor een ander. MDT maakt onze samenleving sterker door jongeren met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen en de kans te bieden zich te ontwikkelen en vrijwillig in te zetten. Op dit moment doet VWC Nijmegen mee aan het MDT-project Music Moves en MDT 024

Wij verbinden jongeren aan maatschappelijke organisaties
De Vrijwilligerscentrale heeft een groot maatschappelijk netwerk en warm contact met vele maatschappelijke organisaties, instellingen, stichtingen en verenigingen. Vanuit die positie verbinden we graag jongeren aan de praktijk. Sinds 2018 zijn wij actief bij opzetten van MDT projecten en het creëren van draagvlak binnen ons netwerk. Wij geloven in kracht van samenwerking. Wij maken ons graag sterk om samen met andere MDT-projecten, onderwijs en overheid om MDT op de kaart zetten, het MDT aanbod beter zichtbaar en toegankelijk maken voor jongeren in Nijmegen, en samen zorgen voor verduurzaming.

Op dit moment bieden we twee MDT projecten aan:
- Music Moves, in samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen en 10.000 hours en diverse maatschappelijke organisaties.
- MDT 024, in samenwerking met Radboud Universiteit, Leo Kannerhuis, Nederlands de Baas, Pluryn, GVO de Klup en Elanart.

Wil je meedoen aan onze huidige MDT projecten? Of als maatschappelijke organisatie participeren? Voor meer informatie neem contact op met Lianne Bongers, Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Contactgegevens zie hieronder.

Music Moves

❥ Een party is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Music Moves is voor alle jongeren van 18 t/m 30 jaar die met dit gratis trainingsprogramma vaardigheden leren om hun eigen muziekevent te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een muziekquiz voor ouderen, een open podium met nieuwe Nederlanders, of een dancefeest voor mensen met een beperking. In de training komen thema’s als persoonlijk leiderschap & samenwerken, event management, social work en sociaal ondernemen aan bod. Met Music Moves maak je impact en beleef je een onvergetelijke ervaring! Inschrijven kan weer vanaf juni 2024.

MDT 024 Zet je in voor mens en maatschappij

Heb jij altijd werkervaring willen opdoen met een specifieke doelgroep? Of je graag willen inzetten voor een maatschappelijk doel? Doe dan mee met MDT en grijp je kans om te investeren in jezelf en de ander. In samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen biedt de Vrijwilligerscentrale een traject aan van 10 weken waarbij studenten een dagdeel per week zich kunnen inzetten bij een maatschappelijke organisatie in regio Nijmegen. Denk aan taalles geven aan nieuwkomers, dagtochten organiseren voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, helpen op een zorgmanege voor mensen met een lichamelijke beperking of maatje worden van een jongere met psychische problemen. MDT 024 biedt een betekenisvolle werkervaring en contact met andere studenten. Je ontvangt een certificaat met erkenning van je opgedane vaardigheden, goed voor je cv! MDT 024 loopt van 6 november 2023 t/m half januari 2024. In 2024 hopen we een nieuwe ronde aan te kunnen bieden.

Contact

Contact

Lianne Bongers l.bongers@vwc-nijmegen.nl Senior projectmedewerker Jongeren l Maatschappelijke diensttijd Redactie website l Regionaal Digitaal Samenwerkingsverband 06 – 21 42 22 27