Logo VWC Nijmegen

Horeca vrijwilliger

Wie zijn wij

Hortus Nijmegen verwelkomt vele bezoekers tijdens hun wandeling in de tuinen. We bieden al onze bezoekers daarbij ook een terras om onder het genot van iets lekkers.

We zijn een vrolijke vrijwilligersorganisatie en heten iedereen welkom om niet alleen ons te bezoeken maar ook om samen te werken.


Wat zoeken we

We zoeken vrijwilligers voor onze Horeca.

Je werkt met je collega tijdens openingstijden mee aan ons vrolijke zelfbedieningsconcept. Dit betekent dat bezoekers zoveel mogelijk zelf hun hapje en drankje pakken en dit vervolgens bij jou afrekenen (ongeveer zoals bij La Place, Hema en Oortjeshekken).

De werkzaamheden omvatten het opgewekt welkom heten van bezoekers, het zetten van koffie, het aanvullen van het assortiment met toebehoren, het doen van de afwas, het netjes houden van het terras, licht schoonmaakwerk en meer…

Jij kan binnenkort samen met je collega’s op een leuke en eenvoudige manier zelfstandig onze horeca draaien. Het is hierbij belangrijk dat je overzicht hebt en van aanpakken weet. Natuurlijk begeleiden we je op de weg daar naar toe.


Profiel

• Je hebt enige ervaring in de horeca.

• Je bent sociaal vaardig en vindt het leuk om klanten te bedienen.

• Je bent de Nederlandse taal voldoende machtig voor deze functie.

• Je kunt georganiseerd en hygiënisch werken.

• Je bent hands-on en kunt zelfstandig werken.

• We kunnen op je bouwen; er wordt op je gerekend volgens de gemaakte afspraken.

• Je bent minstens 4 dagen per maand beschikbaar, op een donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag tussen 10.30 en 16.30 uur. ( wat later in het seizoen hopen we ook op dinsdag en woensdag open te gaan)


Wat bieden wij jou?

  • Werken in de prachtige, groene omgeving van de Hortus.
  • Leuke collega’s; je wordt onderdeel van ons enthousiaste team. 
  • Een goede inwerkperiode en uitbreiding van je horeca-ervaring.
  • Kennisverrijking over natuur.
  • Wil je werken in het weekend dan bieden we een vrijwilligersvergoeding van € 5,- per uur
  • Hortus Nijmegen biedt volop kansen om ervaring op te doen en je netwerk te vergroten.


Per wanneer?

Onze horeca opent haar deuren vanaf Pinksteren. Vanaf dan zijn we elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend tussen 11.00 en 16.00 uur. Je wordt ingeroosterd op de dagen waarop jij aangeeft beschikbaar te zijn. Je kunt dus zelf kiezen hoe vaak en wanneer je wilt werken. Alles in overleg natuurlijk. De Hortus is gevestigd aan de d'Almarasweg 22d in Nijmegen


Iets voor jou?

Heb je interesse in deze vrijwilligersfunctie? reageer dan snel op deze vacature en dan nemen we contact met je op!

Over Hortus Nijmegen

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken vrijwilligers in de technische dienst, de administratie en in de programmering van activiteiten. Wat gebeurt er allemaal in de Hortus? In de Botanische tuin onderhouden we bijzondere en beschermde planten en bomen. De Theetuin, aangelegd vol kleur, vorm en geur, vereist veel zorg en aandacht. Regelmatig vinden er in de tuinen kunstexposities en culturele activiteiten plaats. Ook daar is hulp bij nodig. Wie komen er in de Hortus? Onze bezoekers zijn heel divers, van jong tot oud, van student tot opa met kleinkind. Zij stellen ons vragen over wat zij zien. Voor fotografen en natuurkenners zijn de tuinen een paradijs. Details worden onderzocht en er wordt veel gefotografeerd. Andere bezoekers laten zich inspireren of komen voor een activiteit of optreden. Of bezoeken de Hortus om lekker te niksen in de tuinen en te genieten van een drankje en een hapje onder De Parasol. Hortus Nijmegen, de Groene Schatkamer, ook voor jou als vrijwilliger!

Over deze organisatie

Contactpersoon

VA
Vrijwilligers Algemeen
Type vacature
Vrijwilligerswerk
Activiteit
Bestuur, organisatie, coördinatie & adviesDienstverleningEvenementenGastheer/-vrouwKlussenKokenOnderwijs & talenZorgZorgZorgZorgZorg