Logo VWC Nijmegen

Projecten VWC Nijmegen in 2024: ontdek de mogelijkheden!

Het is niet voor iedereen even eenvoudig om op eigen gelegenheid een passende vrijwilligersplek te vinden. Sommige mensen hebben hier wat extra hulp en begeleiding bij nodig. Ook in 2024 biedt de Vrijwilligerscentrale Nijmegen verschillende projecten aan waarmee die mensen op weg worden geholpen.

Projecten 2024

Maatjes Nijmegen
Soms heeft iemand op een bepaald punt in het leven een coach, mentor of maatje nodig. Via Maatjes Nijmegen kunnen zij een maatje vinden. De afgelopen jaren hebben veel mensen via dit online platform hun maatje gevonden voor een kop koffie of wandeling.

Bijzonder Werkt
Bemiddeling op maat vergroot de kans op succesvolle plaatsing. Voor mensen met een psychiatrische- en/of verslavingsachtergrond die vrijwilligerswerk willen doen, is er daarom Bijzonder Werkt. De bemiddelingsmedewerker van Bijzonder Werkt zoekt na de aanmelding en intake in overleg met jou en jouw begeleider een geschikte vrijwilligersplek.

Maatschappelijke Diensttijd
Jongeren tussen 14 en 27 jaar worden uitgenodigd voor een ontdekkingsreis naar de beste versie van henzelf via de Maatschappelijke Diensttijd. VWC Nijmegen heeft een groot maatschappelijk netwerk en warm contact met vele maatschappelijke organisaties, instellingen, stichtingen en verenigingen. Vanuit die positie verbinden we graag jongeren aan de praktijk. Op dit moment doet VWC Nijmegen mee aan het MDT-project Music Moves en MDT 024.

#MEEDOEN
Vrijwilligerswerk voor en door asielzoekers, dat is #MEEDOEN. Binnen dit project worden asielzoekers, die in afwachting zijn van hun status en in een asielzoekerscentrum (azc) wonen, bemiddeld naar vrijwilligerswerk op losse-klussenbasis. Een kans om actief deel te nemen, mensen te ontmoeten, de Nederlandse taal te leren en zich nuttig te maken tijdens hun verblijf in een asielzoekerscentrum.

Geen vervolg projecten Gezamenlijke Aanpak en DOORstart! 
Het succesvolle Project Gezamenlijke Aanpak kan vanaf 2024 geen nieuwe hulpvragen aannemen. Voor een duurzame doorstart moeten we op zoek naar financiering. Daar gaan we in het eerste kwartaal van 2024 mee aan de slag. Ondertussen worden ‘lopende’ hulpvragen - gesteld in 2023 -  nog wel afgehandeld.

Het project DOORstart! (een gezamenlijk initiatief van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen en het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen) bemiddelde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders naar geschikt vrijwilligerswerk. In 2024 vindt dit project helaas geen vervolg. Ben je werkzoekend? Informeer dan bij het Werkbedrif naar mogelijkheden.

VWC Nijmegen kijkt uit naar het helpen van mensen bij het vinden van hun ideale vrijwilligersplek in 2024. Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk of denk je dat een van bovenstaande projecten bij jou past? Neem dan snel contact op via bemiddeling@vwc-nijmegen.nl!